Gula tecknet

Den gula faktionen i Cthulhukrig

The complete set of individual models for this faction.

Överblick

Det Gula tecknet är en viral sinnessjukdom i estetik.

Tecknet tycks ibland spela ett annat spel än övriga faktioner. Det är inte ett mer komplicerat spel, men en nykomling till Cthulhukrig kan inte lära sig spela just Tecknet genom att titta på vad de andra spelarna gör.

Tecknet har en turnerande konstutställning som besudlar världen. Faktionens militära och ekonomiska styrka är mycket låg och den brukar inte heller interagera starkt med sina motståndare, men turnén kan inbringa väldiga mängder Insegel om ingen tar sig för att stoppa den.

Bra för motståndare att veta

Tecknet har två typer av monster. Båda har ett flytande stridsvärde som bestäms av antalet monster av samma typ i samma område: Vandöda (Undead) är sammanlagt värda 1 mindre än sitt antal, Byakhee 1 mer än sitt antal. En av Tecknets formelböcker låter spelaren förvandla en motståndarkultist till en Vandöd för 1 Kraft, men det kräver en Vandöd i området.

Faktionen har också två vidunder. Det större av dem, Hastur, låter Tecken-spelaren fördela både dödsstötar och smärta fritt i varje strid där Hastur medverkar, gratis. En formelbok låter också Hastur förflytta sig till valfritt område innehållande motståndarkultister för 1 Kraft, och därefter får Tecknet utföra en andra huvudhandling.

Tecknet har dessutom särskilda skändningsmarkörer (Desecration tokens) som placeras på kartan. De är, trots namnet, ofarliga för Tecknets motståndare.

Knepiga förmågor

Det mindre av faktionens vidunder, Konungen (King in Yellow), kan utföra huvudhandlingen Skända (Desecrate). Det är bara denna förmåga som kan få ut skändningsmarkörer på kartan:

Om Konungen befinner sig i ett område utan skändningsmarkör:
     Slå 1T6.
         Om slaget är mindre än eller lika med antalet enheter du har i området (inklusive Konungen):
             Placera en skändningsmarkör i området.
     Placera ett monster—eller en kultist—med kraftkostnad 2 eller mindre i området.

Lägg märke till att placeringen av en enhet sker oavsett vad tärningen visar. Det är en ny enhet, inte en förflyttning på kartan. Enheten måste förstås finnas i ditt förråd för att kunna skapas, men eftersom monster inte utsöndras av en skändning behöver du ingen port i området för att få ut ett monster. Skändning blir enklare, billigare och mer produktiv med vissa formelböcker.

Externa länkar