Tcho-Tcho på svenska

Den gammelrosa faktionen i Cthulhukrig

The complete set of individual models for this faction.

Överblick

Namnet Tcho-Tcho kommer från en “ond” asiatisk “ras” som rasisten Lovecraft nämner i förbifarten. De är insiktsfulla människor som förslavat vidundret Ubbo-Sathla, den viljelösa “ofödda källan” till liv på Jorden.

Eftersom de är människor styrs Tcho-Tcho av präster, en särskild typ av kultist som är ett batteri av Kraft: Varje präst kostar 3 Kraft att rekrytera och kan blixtsnabbt offras för 2 Kraft. Detta ger en viss flexibilitet, men faktionen är inte stark eller rörlig nog att erövra ett stort territorium med öppna kort.

Bra för motståndare att veta

Tcho-Tchos faktionsförmåga lyder: ”När en motståndare utför en ritual måste hen välja att ge dig 1 Fördärv eller själv ta 1 Fördärv mindre.”

Genom välorganiserade prästoffer och specialförmågor kan Tcho-Tcho bibehålla en relativt stor inkomst av Fördärv och Insegel på endast tre lättförsvarade områden. Det är inte spektakulärt effektivt och ger inte mycket Kraft över till offensiva aktiviteter, men det är relativt robust. Motståndarna gör bäst i att gadda ihop sig mot Tcho-Tcho och försöka spränga dess murar.

External länkar