Vägöppnaren

Den lila faktionen i Cthulhukrig

En akolut (dock ej standardmodell) i Öppnarens färg.

Överblick

Öppnarens faktionsförmåga är att flytta Portar. Dess vidunder Yog-Sothoth är en Port som kontrollerar sig själv. Faktionen är militärt medelstark men med en formelbok muterar monstren när de överlever strid. De största monstren spricker till små. Så fortsätter det; varje förmåga är mer bisarr än den förra, riskabel och ryckig men tekniskt elegant.

Bra för motståndare att veta

Formelboken De bryter igenom (They Break Through) lyder: “Du kan utsöndra monster genom motståndarkontrollerade och okontrollerade Portar. Du behöver inte ha några enheter i området.” Detta kostar inget extra.

De bryter igenom är en utmärkt förmåga i sig. Den är extra bra i kombination med faktionsförmågan Hen bortom (The Beyond One), en handling för 1 Kraft: “Välj en av dina enheter med kraftkostnad 3+ i ett område med en Port och utan fientliga vidunder. Flytta din enhet till valfritt område utan Port. Din enhet tar med sig Porten och eventuell enhet som kontrollerar Porten.” Avståndet spelar ingen roll.

Standardförsvaret mot dessa två förmågor är att hålla alla Portar väl försvarade hela tiden och sova räv med fingret på avtryckaren.

Det är också bra att veta att Öppnaren har två formelböcker som bara går att använda en gång. En av dem dubblerar fördärvsinkomsten från en ritual: Ännu ett skäl att inte låta Öppnaren smita med en massa Portar.

Länkar